Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szórakozás - Budapest 6. ker. képes leírás - Budapest 6. kerület.tlap.hu
részletek »

Szórakozás - Budapest 6. ker. - Budapest 6. kerület.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: budapest6ker.tlap.hu » Szórakozás - Budapest 6. ker.
Keresés
Találatok száma - 15 db
Beerbike - sörbicikli túra Budapesten

Beerbike - sörbicikli túra Budapesten

Unod már a megszokott programokat? Nem tudsz hova menni a haverokkal? Valami újra, egyedi szórakozásra, kikapcsolódásra vágysz? Akkor neked a Kingbike sörbicikli kell. Hívd el a barátaidat, rokonaidat és tekerjetek Budapest nevezetes utcáin, miközben egy kedves, dekoratív hölgy csapolja nektek a sört, miközben a kedvenc zenéiteket hallgatjátok. Fedezzétek fel Budapestet a beerbike-ról, mi gondoskodunk a szórakozásról nektek csak jól kell magatokat érezni. Indulhat a felejthetetlen buli a sörbiciklin?

Budapest Kamaraszínház

Budapest Kamaraszínház

A Budapesti Kamaraszínház 1991. januárjától működik ezzel a névvel. A színház 1999. április 1-je óta Kiemelten Közhasznú Társaságként működött, 2009 júniusától pedig Budapesti Kamaraszínház Nonprofit Kft.-ként működik tovább.Több mint tíz éve a Józsefváros helyett a Tivoliban játszunk. A korábban havi 4-5 előadást tartó Asbóth utcai stúdió mellé, lényegében szponzori pénzből felépítettünk egy korszerű légkondicionált stúdiót, a Shure-t. 1999-ben az Ericsson jóvoltából a régi stúdiót kívül-belül felújítottuk. Azóta ez a játszóhelyünk Ericsson Stúdió néven üzemel. Az 1990-es megnyitása után a színház friss hangot megütve új színt hozott Budapest színházi életébe. Kialakult egy egységes társulat, amely szezononként már több mint 600 előadást tart. Jelenleg 24 mű van repertoárunkon. Szinte az első perctől kezdve a színház sikert-sikerre halmozott, így az ország egyik legsikeresebb művész színházává vált. Munkánkat a közönség mellett a hazai és a nemzetközi szakma és a kritika is igen nagyra értékeli. Látogasson el honlapunkra és várjuk szeretettel előadásainkon.

Centrál Színház

Centrál Színház

A Vidám Színpad egy másik színház volt, 55 évig, ez előtt. S bár a komédiázás legjobb hagyományát büszkén gyakoroljuk továbbra is, mi, most már nem ugyanaz a színház vagyunk. 5 év óta saját utunkat járjuk. Eltökélten, sikerekben gazdagon. Nálunk Shakespeare, Goldoni, Woody Allen, Niel Simon darabjaiban állandó tagjaink mellett Básti Juli, Cserhalmi György, Haumann Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Tóth Ildikó játszanak. Társulatunk sikeréhes és tettre kész. Köszönöm nekik, hogy ötévi munkájukkal segítettek megteremteni saját nevünket. Büszkék vagyunk választott új nevünkre, mint az indián, ki a nevét kiérdemelte. Meddig marad fenn, hogy hangzik majd ez a név, milyen fénye, híre, rangja lesz, igyekezetünk minősíti majd. Most a figyelmüket kérjük és bizalmukat. Itt vagyunk és a nevünk saját: Centrál Színház (a volt Vidám). A név mellett a színház nézőtere is megváltozik. Új zsöllyék, és némileg megújuló belső fogadja a látogatókat. Látogasson el ide!

escape

escape

Honlapunkon gyorsan és könnyen tájékozódhat, ha bővebb információra van szüksége a profi csapatépítő programokról. Nézzen körül Ön is oldalunkon, ha profi színvonalú csapatépítő programokat keres, melyek esetében az ügyesség és a csapatjáték egyaránt számítanak. A résztvevők különböző pályákon játszhatnak. Jó, ha tudja, nálunk elérhető áron vehetnek részt programokon. Weboldalunkon tájékozódhat a szabadulós játékok lehetőségeiről, valamint azok költségeiről is informálódhat. Jó, ha tudja, hogy a szabadulós játékok nálunk elérhetőek. Nálunk a megfizethető szolgáltatások mellett, többféle hangulatos pálya is rendelkezésre áll. Weboldalunkon profi és kiemelkedő színvonalú szabadulós kijutós és menekülős játékokkal találhat, melyeket mindenki élvezhet.

Kelepce - Élő szabadulós játék

Kelepce - Élő szabadulós játék

Valami egyedire, lebilincselőre vágynál? Akkor tegyél egy próbálkozást a Kelepce nevezetű szabadulós játékkal Budapest belvárosában! A közkedvelt Escape Game témájú számítógépes játékok mellett végre a valóéletben is megtapasztalhatod az ilyesmit. A realisztikus történet és a fejtörők mind a szabadulós játék összetételét jelentik. A kérdés csupán annyi: Van merszed? Egy csapat kettőtől öt jelentkezőből állhat. Ha boldogan kipróbálnád barátaiddal a játékot, a Kelepce oldalán átolvashatod a dolgok menetét. Kaland és szemfülesség, ez a szabadulós játék Budapesten!

Latino Café & CocktailBar

Latino Café & CocktailBar

A Latino Café &Cocktail Bar egyszerre kávézó, teaház, rendezvény- és csapatépítő helyszín, 'intellektuális műhely' vagy éppen söröző és sport pub. Egyszóval meetingpoint. Délben hangulatos kávézó, délután ideális business club, tárgyaló, teázó, este söröző, hétvégén forrón pezsgő koktélbár. Ha nem tudod, hol kávézz a kollégákkal, hol tárgyalhatsz nyugodtan partnereiddel, ahol van ingyenes WiFi, hogy hol töltődj fel egy nehéz nap délutánján, és találkozz a barátaiddal, esetleg hogy hol nézd a focimeccset vagy ünnepeld születésnapod, akkor ne tétovázz, nézz be, mert itt mindezt megteheted!

Magyar Állami Operaház patináns épülete

Magyar Állami Operaház patináns épülete

Az Operaház a főváros egyik legjelentősebb 19. századi műemléke. A barokk elemekkel fűszerezett neoreneszánsz palota Ybl Miklós tervei alapján 1875-1884 között született meg a kor építészetének minden leleményét hasznosítva. Ez az alkotás a művész életművének koronája. Az Operaház tömör, világos megfogalmazásával, belső és külső összhangjával, felületeinek részletgazdag, s egyúttal nemes megformálásával, pompás, harmonikus lépcsőházával, bensőséges hatású, kiváló akusztikájú nézőterével, a kor színvonalának megfelelő technikai berendezésével operakultúránk méltó hajléka lett. Ha méreteiben nem is, építészeti értékeit tekintve felülmúlja korának hasonló rendeltetésű épületeit. A neoreneszánsz épületet Székely Bertalan, Thán Mór és Lotz Károly szobrai és festményei díszítik. A világ legszebb operaházai között tartják számon. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején Magyar Királyi Operaház volt a neve. Az épület előtt a Stróbl Alajos által készített Erkel Ferenc- és Liszt Ferenc-szobrok állnak. Az osztrák komponista, Gustav Mahler volt az Operaház igazgatója 1888 és 1891 között. 1884-es megnyitását követően az Operaház lett a magyar balettművészet központja. A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett ma is az ország első számú együttese.

Mikroszkóp színpad

Mikroszkóp színpad

A budapesti Mikroszkóp színpad weboldalához juttatja el a látogatót ez a link. Méltó hírnévre tett már szert ez a társulat és jó szívvel ajánlhatja bárki, hogy nézzen meg egy előadást. Az oldalra érve gondolatokat, élményeket olvashat és megtudhat sok mindent a színház történetéről, felépítéséről. Lehetőség van jegyet rendelni. Kellemes kikapcsolódást!

Noiret bilirárd és darts szalon

Noiret bilirárd és darts szalon

A Noiret egy 20 éve működő szórakozóhely Pest 6. kerületi szívében . Szalonunkban a tíz darab kilences méretű, Brunswick Century típusú biliárd versenyasztalon kívül is igen sok lehetőség várja a szórakozni vágyókat: egy Snooker asztal, kilenc Eurodarts dartgép (ebből hét négypályás, kettő pedig nyolcpályás), két steel dart-tábla, hat Garlando Olimpia csocsó és egy zenegép. Barátságos áraink, valamint a kedves és pontos kiszolgálás eredményeképpen törzsvendégeink száma egyre nő. Az esti csúcs idejére néhány éve megnyitottuk cocktail-bárunkat is: itt alkoholos és alkoholmentes cocktail- és kávékülönlegességek íz-kavalkádja ejti ámulatba a hozzánk látogatókat. És ehhez még hozzájárulunk napi akcióinkkal is!

Hirdetés
Operettszínház

Operettszínház

Az orfeum szecessziós épülete Fellner és Helmer híres bécsi építészek tervei alapján 1894-ben készült el. Később átalakították, de az épület most is az operettek születésének korát idézi. Az egykori Somossy Orfeum épületét 1922-ben Ben Blumenthal amerikai vállalkozó bérelte ki, és építtette át színházzá. 1923-tól Fővárosi Operettszínház néven működött. Kabos Gyula és Bárdos Artúr igazgató idején Művész Színházként működött, prózai előadásokat tűztek műsorra. A Király Színház megszűnése után Budapesten az operett egyedüli otthona lett, de 1963-tól teret adott az újabb zenés műfajoknak (musical, zenés játék stb.) 1966-71 között átépítették. 1998-tól lett a neve Budapesti Operettszínház. Stúdiószínpada az épületen belül Zsebszínház néven működik. Ma, Kerényi Miklós Gábor igazgatása idején a Budapesti Operettszínház több mint egyszerű, zenés eladásokat játszó teátrum: az elmúlt években modern, európai, kéttagozatú zenés színház lett, ahol a tradicionális értékeket a megújult operettjátszás, a modernitást pedig az irodalmi és történelmi alapú musicalek jelentik. A színház Budapest kulturális és társasági életének egyik csomópontja, amelynek évi majdnem 500 előadását közel ötszázezer néző látogatja, látogatottsága gyakorlatilag száz százalékos. A teátrum musical- és operett-bemutatói egyaránt sikeresek. Várunk mindenkit szeretettel.

Radnóti Színház

Radnóti Színház

A mai Radnóti Színház története 1985-ben kezdődött, amikor Bálint András került az igazgatói posztra, és ezzel jelentős profilváltás történt: az addigi irodalmi színpad helyén (de annak hagyományait is alapul véve) kialakult az a kamarajellegű, igényes polgári-művészszínház, melynek jelenléte ma meghatározó a főváros színházi életében. Színházunk társulata kicsiny, mégis az ország egyik legerősebb szakmai társulása. A színház különböző produkcióihoz rendszeresen hív vendégművészeket, mindig az adott előadáshoz legalkalmasabbat, s vendégeink általában szívesen ismétlik meg itteni szereplésüket: a társulat munkáját így kollektivitás, állandóság az értékteremtésben és jótékony hatású mobilitás jellemzi. A Radnóti Színház művészeti koncepciójához az is hozzátartozik, hogy a produkciók fő irányát jelentő - a sztanyiszlavszkiji hagyományokra épülő -, azokat modernizáló lírai realizmus mellett folyamatosan színpadra állítson merész hangvételű, olykor kifejezetten kísérleti jellegű előadásokat is. Legfőbb törekvésünk azonban az, hogy a különböző irányzatok között egyensúlyt teremtve - egy sajátos irónia fénytörésébe állítva - olyan értékteremtő és értékálló előadásokat hozzunk létre, amelyek az európai színházművészet legnemesebb hagyományait ötvözik a korunkra jellemző látásmóddal, újító törekvésekkel, az aktuális problémák és kérdések iránti érzékenységgel.

Ruttkai Éva Színház

Ruttkai Éva Színház

Nem leszünk direkt befogadó színház, de egy nyitott színház mindenképpen' - mondta Szalai Zsolt, a Ruttkai Éva Színház tulajdonosa és főigazgatója a megnyitás előtt. 2006. augusztus 7-én nyitotta meg kapuit az Új Ruttkai Éva Színház, a volt Szikra / Metró mozi helyén a Nyugatival szemben. Régi színház, hiszen a Ruttkai Éva Színház 15 évvel ezelőtt alakult, és azóta folyamatosan jelen van a magyar színházi életben. Az első önálló bemutatót már 1994. novemberben az Üllői út 45. szám alatt a harmadik emeleten tartották. A csöpp, 90 férőhelyes, otthonos színház nagy utat járt be. Sajátos szellemiségű, egyedi hangvételű, családias légkört árasztó sikeres színház lett. Az első mindennap játszó magánszínház Magyarországon. Mindenfajta állami támogatás nélkül. Az épület adottságai lehetővé teszik, hogy színházként - akár moziként - is üzemeljen. Nézőforgalmi helyiségei, a mobil nézőtér, építészeti stílusa alkalmassá teszi a nagyobb rendezvények, bálok, divatbemutatók, konferenciák, társadalmi események megtartására. Különleges adottsága a nyitható tetőszerkezet, mely egyedivé teszi Európában. Így egész nyáron szabadtéri játszóhelyként is működhet, szabadtéri rizikófaktor nélkül. A nagyterem mellett a légkondicionált, 40 férőhelyes Szerencsi Éva Stúdió alkalmas lesz arra, hogy visszaidézze a régi Ruttkai Éva Színház családias hangulatát.

Soho London

Soho London

A Soho az a része Londonnak, ahol mindig történik valami, és az arra járó épp ezért mindig megtalálja amire vágyik. A Soho London Pub ezt az érzést és hangulatot teremti meg. Meghitt körülményeket egy kellemes ebéd, vacsora elköltéséhez a Cafeban; gondtalan szórakozási lehetőséget a házibulik hangulatát kedvelő társaságoknak, a tüzes ritmusokra vágyó vendégeknek a Mulatóban; zártkörű kikapcsolódást a Szepareban. Három szint, három stílus, ami közös bennük, hogy igyekezetünk szerint minden a vendégek kényelmét és jó hangulatát szolgálja. Moderált árakkal, állandó akciókkal várjuk Önt és társaságát a már jól ismert helyen.

Thália Színház

Thália Színház

2009. februárjában a színház vezetése megújult. Zimányi Zsófia, a nemzetközileg is elismert Budapesti Tavaszi Fesztivál igazgatója vette át az irányítást. Kitűzött célja, hogy a Thália Színház ismét az elsők között jusson a nézők eszébe, mikor elhatározzák, hogy színházba szeretnének menni. Egy igazi Thália Társaság megalakítása, a megbecsült törzsközönség figyelmének lekötése egész évben, nehéz és egyben az egyik legszebb feladat egy társulat életében. Éppen emiatt a hazai színházi életet is meglepve, már nyáron két bemutatóval üdíti a kulturára éhes nézőket a Thália Színház. Ivan Menchell - Parti Nagy Lajos: Sírpiknik című darabját parádés szereposztásban láthatjuk: Bánsági Ildikó, Margitai Ági, Gálffi László,Takács Katalain/Egri Márta és Létay Dóra remek játékát Ilan Eldad rendezte. A másik nyári bemutató szintén komédia: Sam Bobrick és Julie Stein 'Csókol, Anyád!' című kétszereplős darabját az egyik legelismertebb színésznő Vári Éva és a fiát játszó közönségkedvenc Nagy Ervin alakítja, Znamenák István rendezésében. Ősszel a komolyabb megmérettetés kezdődik, hisz kb. 160 estére adják bérbe a színházat, a többi napon saját előadások várják a vendégeket. Szeptemberben Poszt címmel a pécsi színházi találkozó legsikeresebb Thália-díjas darabjait nézhetik meg azok, akik nem tudtak májusban lejutni az eseménysorozatra. Várjuk szeretettel új és régi nézőinket!

Zeneakadémia

Zeneakadémia

1875. november 14-én nyílt meg a budapesti Zeneakadémia. Eredetileg Liszt Andrássy út 67. alatti lakásán működött. A Zeneakadémia jelenlegi szecessziós épülete 1904-1907 között épült. Az erőteljes homlokzat eredetisége figyelemfelhívó, mögötte az épület is nagy: 2600 négyzetméter. A koncerttermek közül a Nagyterem a korai hazai vasbeton építészet kitűnő alkotása. A több mint 1200 hallgatót befogadó terem ma is Magyarország legjobb akusztikájú koncertterme. A szerényebb kiképzésű Kisterem 400 ember befogadására alkalmas. Előterében Zichy István magyaros témájú freskója látható. A Zeneakadémián számos kiemelkedő tanár működött: Kodály Zoltán, Hubay Jenő, Dohnányi Ernő, Zathureczky Ede, Szabó Ferenc és Kovács Dénes, növendéke volt az elmúlt százharminc év minden jeles magyar muzsikusa. 1925-ben vette fel Liszt nevét, öt éve lett egyetem. Az épület a Művészetek Palotája 2004. évi megnyitásáig a hangversenyélet központja volt Budapesten. Az Andrássy-úti Régi Zeneakadémián Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont működik. A Zeneakadémia saját rendezvényei a zenekari koncertek, kurzusok, előadások, koncerttermeiben hangversenyeket rendeznek.

Tuti menü